понеделник, 4 февруари 2008 г.

Вчера в детската градина ... трябва да се уволни админа

Дългоочакваният ден за записване на хилядите деца за оскъдните места в детските градини в София настъпи. Тъй като България е в крак с IT технологиите някои хора решиха да направят записването на децата онлайн. Въпреки това, офлайн варианта (да си чакаш на опашката от предишната нощ) също е възможен, само не ми е ясно как ще се разрешават конфликтите.

Сигурно доста хора са си казали - ех, че яко - няма да се редя 10 часа на опашка, а ще се регистрирам онлайн. Да, ама не. В по-голямата част от деня сайтът http://kg.sofia.bg/ не се отваряше. Имаше или "The Page cannot be displayed" или "Service Unavailable". Къде отидоха обещанията, че срив в системата няма да има, че системата е готова да регистрира едновременно 3500 потребители, а 10000 потребители едновременно могат да браузват сайта?

Много ми е чудно, ако в 9:05ч. се регистрират онлайн 3000 души - това значи ли край на приемането на други? Защото за 5 минути могат да се регистрират няколко хиляди деца онлайн, а при офлайн варианта - най-много един човек за това време. Справедливо ли е? Уместно ли е?

Имало много недоброжелатели на сайта, т.е. българските хакери решили да си пробват уменията на този сайт ... хаха ... г-да хакери, молим ви се хаквайте сайтовете на парламента, а не на детските градини. Всъщност това ми звучи по-скоро като оправдание за некачествена работа, отколкото като истина.

Няма коментари: