четвъртък, 31 януари 2008 г.

Денят на "Страшният съд" или колко е жалка съдебната ни система

Бе май Страшният съд го има само в киното ... не и в съдебната зала. Доказаха го днешните "справедливи" присъди по нашумели дела.
  • делото "Стависки" - условна присъда от 2.5 години. Това е малко дори за кражба на автомобил ... а тук говорим за смърт и човек в кома?! 260 000 лв кръвнина само ... можеха да му скъсат шортите поне в това отношение ... ок, разкаял се човека, знаем че е добро момче ... ама вземете му всичките пари бе хора ... нали трябва да си "плати". Няма да върнат загиналите хора, но поне да удовлетворят материалните искове на пострадалите. Това е най-малкото, което един справедлив съд трябва да направи.
  • Митко "Очите" - споразумяли се цялата му група и прокурорите и така те ще получат по-малка от минималната присъда ... големи промоции, голямо чудо. Седем месеца събират материали от полицията - и за какво - да се съгласят за "нулево" равенство.
  • "Индиго" - двамата охранители са признати за виновни и са наказани с ... 800лв. Управителят явно е бил не чак толкова виновен и са му намалили глобата от 3000 на 1000лв.

В каква държава живеем (тук си попсувам лекичко)?! Всеки ден се случват такива (и още по-големи) нелепи неща.

Няма коментари: